O nas
Firma Avit ropoczęła swoją działalność w 2001 roku. Zajmujemy się produkcją świeżych, umytych i pociętych sałat oraz produktów z kategorii ready to eat.
Nasze gospodarstwo oraz zakład produkcyjny znajduje się 50 km od Warszawy. Na naszych polach uprawiamy między innymi: szpinak, rukolę, a także wszelkiego rodzaju sałaty: lodową, fryzę, escarollę, rzymską, radicchio. Dzięki lokalizacji upraw w niedalekiej odległości od zakładu, mamy gwarancję, że dzięki codziennym zbiorom, nasze finalne produkty są zawsze świeże i najwyższej jakości.
Zakład produkcyjny
Zakład produkcyjny dysponuje nowoczesnym parkiem maszynowym, wraz z wyspecjalizowanym działem technicznym. Kluczowym elementem firmy jest bez wątpienia wysoko wykwalifikowana kadra pracownicza. Stawiamy na rozwój naszych pracowników, organizujemy różnego rodzaju szkolenia, a także dbamy o dobrą atmosferę w naszym miejscu pracy, traktując pracowników wszystkich szczebli z należytym szacunkiem, rozmawiając i wspierając się nawzajem.
Naszymi Klientami są największe sieci handlowe w Polsce a także rynek tradycyjny oraz HoReCa, w którym przestrzeganie norm jakościowych jest priorytetem.
Posiadamy certyfikaty: BRC, HACCP, GLOBAL GAP ORAZ GRASP. Zależy Nam aby każdy klient, który sięga po nasze sałatki był zadowolony, tak aby w przyszłości wrócił po produkty naszej marki.
Systematycznie rozwijamy naszą gamę produktów, oferując monoprodukty takie jak: szpinak, rukolę czy roszponkę, te same produkty w wersji BIO ( które cały rok importujemy z Włoch ), różnego rodzaju mixy sałat a także coraz bardziej popularne dania gotowe – lunchboxy (w wielu smakach i wariantach do wyboru).
Marka FreshLine
Z myślą o naszych Klientach, stworzyliśmy markę FreshLine, w której w skład wchodzą gotowe produkty, takie jak mieszanki sałat, lunchboxy czy mono produkty (szpinak, roszponka, rukola, jarmuż, młode liście) a także oferta produktów BIO.